Produkty dla woski cukru twardego (2)

Sacharoza (Cukier Biały)

Sacharoza (Cukier Biały)

Sacharoza, znana również jako cukier biały lub cukier stołowy, jest pozyskiwana z buraków cukrowych lub trzciny cukrowej. Jest to disacharyd, który należy do prostych węglowodanów. Produkt występuje w postaci białych, jednorodnych, sypkich kryształów bez grudek czy bryłek i ma charakterystyczny słodki zapach oraz smak cukru. Sacharoza jest łatwo rozpuszczalna w wodzie i może szybko krystalizować na nowo. Produkt oferowany przez Foodcom pochodzi z roślin, które nie były genetycznie modyfikowane.
Biały Rafinowany Cukier - Cukier

Biały Rafinowany Cukier - Cukier

ICUMSA: 45 RBU. Nadaje się do spożycia przez ludzi. Polaryzacja: 99,80% min. Wilgotność: 0,04% max wagi. Zawartość popiołu: 0,04% max wagi. Rozpuszczalność: 100% suchy/wolny, dobrze płynący. Promieniowanie: Normalne w międzynarodowo akceptowanych granicach. Zbiór: Bieżący. Cząstki magnetyczne: 4 mg/kg. SO2: 70 mg/kg. Kolor: Błyszcząca biel maksymalnie 45 jednostek tłumienia Icumsa (metoda Icumsa). Granulacja: Standardowa drobna. Popiół elektryczny: 0,04% max (na podstawie suchej wagi) przewodność. Dwutlenek siarki: 20 mg/kg min. Osady: Brak. Zapach: Wolny od jakiegokolwiek zapachu. Cukier redukujący: 0,05% max wagi. HPN Staphylococcus aureus: Brak. Max AS: 1 P.P.M. Max PS: 2 P.P.M.